BIHAMK upozorava: Očekuju se gužve na većini puteva u BiH i na granicama

Vijesti 28. jul 202307:52 0 komentara
N1

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle.

S obzirom da je sezona godišnjih odmora, a i kraj radne sedmice, danas se očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je i dalje zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Brojne su dionice s aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, sapćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!