Bišćević-Tokić pozvala članove Vlade KS da se javno vakcinišu

Vijesti 10. aug 202116:14 0 komentara
FENA

Jasmina Bišćević-Tokić, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednica glavnog odbora te stranke, pozvala je članove Vlade KS i zastupnike da se javno vakcinišu protiv koronavirusa.

“S obzirom na to da je, kako je to kazao ministar zdravstva Haris Vranić, vrlo mali odziv građana Kantona Sarajevo na poziv na vakcinaciju u Zetri, te odbijanje vlasti da građanima omoguće vakcinisanje na više punktova, pozivam premijera i ministre u Vladi, ali i zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da se javno vakcinišu dostupnim vakcinama”, navela je Biščević-Tokić.

POVEZANE VIJESTI

Kako je dalje istakla, tim potezom bi ohrabrili građane da pristupe vakcinaciji te bi ličnim primjerima poslali javnosti snažnu poruku o potrebi vakcinisanja, koju, kako kaže, sasvim sigurno “ne može zamijeniti nijedna marketinška kampanja plaćena budžetskim novcem”.

“Također, time bi se demantirale optužbe i tvrdnje, u koje lično ne želimo vjerovati i za koje se nadamo da nisu tačne, da su se premijer, ministri, zastupnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo i njima bliske osobe već ranije vakcinisali u tajnosti, u trenucima u kojima je Kanton Sarajevo raspolagao vakcinama isključivo namijenjenim za prioritetne kategorije poput zdravstvenih radnika. Nadam se da će premijer, ministri u Vladi i kolege zastupnici postupiti odgovorno, te se javno vakcinisati kako bi tim činom ohrabrili građane i omogućili bolju pripremljenost za najavljeni novi talas pandemije koronavirusa”, poručila je Biščević-Tokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!