Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru

Vijesti 08. maj 202321:51 3 komentara
N1

Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine izbačen je iz stana nad kojim ima stanarsko pravo, a koji se nalazi u sarajevskoj ulici Logavina. Njegov advokat Sulejman Hadžibegović za N1 je objasnio da je banka, u čijem je vlasništvu stan bio, prodala isti, ali nad kojim, kako nam je kazao, stanarsko pravo ima Keković.

Keković je ekipu N1 dočekao ispred stana u kojem je, kako kaže, rođen, odrastao i potom živio sa suprugom i kćerkom. Jutros je nakratko izašao iz stana i prilikom povratka dočekala ga je nova brava i katanac, u stan nije mogao ući.

“Ja ne mogu da uđem u stan da uzmem lijekove, moram otići u WC. Ja ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u Sarajevu (…) Ljudi me izbacuju iz stana u kojem sam rođen. U stanu su mi ostali lijekovi. Došao je novi vlasnik stana. Ne da mi da uđem. Ja neću otići iz haustora dok mi se ne omogući da uđem u svoj stan”, kazao je Keković za N1.

N1

Njegov advokat Hadžibegović pojašanjava da su ranije bile kupoprodaje ove nekretnine, ali i sudski postupci u kojem je, kako je naveo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

N1

Pogledajte šta je zabilježila ekipa N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare