Borenović, Imamović, Tromp, Alađuz i Helem Nejse gosti Dana uživo

Vijesti 25. jan 202313:36 0 komentara
N1

Danas u Danu uživo gledajte:

U “Danu uživo” ove srijede govorimo o novom sazivu Savjeta ministara koji je danas potvrdio Predstavnički dom državnog parlamenta, budžetu FBiH o kome se raspravljaju federalni zastupnici, ali i drugostepenoj presudi u slučaju Stanišić i Simatović pred Sudom u Haagu.

Potvrda novog saziva Savjeta ministara BiH, kadrovska rješenja, očekivanja od koalicije Osmorka – SNSD – HDZ, tenzije unutar stranke koju predvodi, opozivi i prijevremeni izbori u lokalnim zajednicama u RS – teme su za razgovor sa predsjednikom PDP-a i poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislavom Borenovićem.

Je li novi Savjet ministara BiH izabran prebrzo, može li ta žurba u konačnici koštati Osmorku, odnosno Šestorku, hoće li kao predsjedavajući komisije za saobraćaj i komunikacije učiniti više za cestovnu infrastrukturu u TK, koga vidi kao svog nasljednika na čelu Tuzle – pitamo donedavnog gradonačelnika Tuzle, danas državnog parlamentarca ispred SDP BIH, Jasmina Imamovića.

Pratimo i završnu raspravu o žalbama u drugostepenom postupku “Stanišić i Simatović”. Uživo smo u Haagu, gdje nas čekaju naš reporter Nikola Radišić, ali i nekadašnja saradnica Haškog tribunala, profesorka na Univerzitetu u Amsterdamu, Nevenka Tromp.

Aktuelne teme i vijesti iz BIH danas komentarišemo sa kolumnistkinjom, direktorkom Fondacije Infohouse, Dženanom Alađuz.

“Ruža” je novi singl grupe „Helem nejse“ na kojem gostuje proslavljena interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin. O četvrtom albumu koji najavljuju ovom pjesmom, temama kojima se bave, ostalim projektima na kojima su angažovani – u muzičkim minutama emisije govore Čika Hagara i Stihomir Klepić, alfa i omega popularnog sarajevskog hip-hop sastava.

Tu su i svjetske aktuelnosti, servisne vijesti, reporterske priče…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!