Borjana Krišto imenovana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Vijesti 28. dec 202214:05 10 komentara
N1

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici imenovalo Borjanu Krišto (HDZ BiH) za mandatarku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a danas je na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlametna BiH imenovana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Od ukupno 38 zatupnika 23 su za glasala ZA, 15 je bilo protiv i nije bilo suzdržanih te je tako ispunjena opća i entitetska većina za imenovanje.

Krišto izložila ekspoze, podijeljenja mišljenja zastupnika

Krišto je prije glasanja o njenom imenovanju u Predstavničkom domu Parlamenta BiH izložila ekspoze nakon čega su zastupnici obrazlagali za njih upitne tačke i obrazlagali zbog čega joj neće dati podršku ili zbog čega je Krišto adekvatna osoba da obnaša tu funkciju.

“Iskreno sam pažljivo slušala vaše opaske koje su se odnoslie na ekspoze. Moj ekspoze je pravljen nekoliko dana. Bio je preširok i svela sam ga na ovo danas što sam predstavljala. Govorila sam o političkim stavovima i smjernicama koje smo potpisali kao koalicija. Ne želim zanemariti ono što ste rekli ovdje kao zastupnici i predstavnici političkih stranaka i s punim poštvonjem se prema tome odnosim. Ja sam osoba koja poštuje Ustav BiH i kao prva među jednakim činit ću sve da kroz kompromise i dijaloge dogovaramo iradimo na dobrobit naroda BiH i uspješan zajednički rad”, kazala je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare