Božo Vrećo, Rubina Čengić, Siniša Vukelić, Almin Imamović, Zijah Gafić i Admir Buljugić u Novom danu u četvrtak

Vijesti 13. dec 202314:08 0 komentara
N1

Budite uz "Novi dan" i četvrtak od 8 do 11 sati.

U pregledu najaktuelnijih tema naši gosti će biti: novinarka Rubina Čengić iz Sarajeva i urednik portala capital.ba, predsjednik Kluba novinara iz Banja Luke, Siniša Vukelić.

BiH je jedina država regije koja još nema sklopljen sporazum s Frontexom. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine postiglo je saglasnost o tekstu sporazuma koji bi država trebala postići s Frontexom kako bi policajci iz Evropske unije mogli doći u BiH i pomoći u kontrolisanju ilegalnih migracija. Da li migranti nakon brojnih akcija postaju sigurnosna prijetnja? O trenutnoj migrantskoj situaciji razgovaramo sa Alminom Imamovićem, koordinatorom Privremenog prihvatnog centra Lipa.

Izložba „Wearin’it together! Inkluzivni put mode”, u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije i VII Academy povodom Međunarodnog dana migranata 2023., biće otvorena sutra u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine. Izložba fotografija Franco Pagetti/VII Academy i No Nation Fashion pristupa temi migracija kroz inovativnu i kreativnu perspektivu, ističući pojedinačne priče, ličnosti i dostignuća ljudi u pokretu na Zapadnom Balkanu, upotpunjenu NNF odjećom. Uživo smo u Zemaljskom muzeju, naš gost će biti fotoreporter Zijah Gafić.

Od 14. decembra u kinima se počinje prikazivati prva bh. akcijska drama “Efekat leptira”. Film je na prošlogodišnjem konkursu Fondacije za kinematografiju BiH proglašen kao najbolji projekat u kategoriji igrani film. O bosanskohercegovačoj drami koju čine Sarajlije, Mostarci, Banjalučani i Tuzlaci, za “Novi dan” govori reditelj i scenarista Admir Buljugić.

Božo Vrećo je predstavio dvije nove pjesme koje najavljuju sedmi album naziva “Sevdahology”. O pjesmama i novom albumu sa Božom ćemo razgovarati u “Novom danu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!