Bratić: Mještani Kozarca su za autoput, ali su protiv rušenja objekata

Vijesti 17. feb 202116:07 1 komentar
FENA

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Senad Bratić kazao je da mještani Kozarca i Prijedora žele da se autoput Prijedor - Banjaluka izgradi, ali da su protiv rušenja objekata na toj trasi.

To je kazao tokom rasprave o Prijedlogu odluke o usvajanju plana parcelacije za autoput Banjaluka – Prijedor, koji se danas po skraćenom postupku razmatra na sjednici NSRS-a.

“Još u ljeto su mještani Kozarca predlagali da se trasa budućeg autoputa projektuje između postojeće trase Prijedor – Banjaluka i Ribnjaka Sanićani, gdje ima pojas širine od 300 do 3.000 metara, gdje se može projektovati trasa kako se ne bi rušio nijedan postojeći objekt ni ugrozilo postojeće poljoprivredno zemljište”, pojasnio je Bratić.

Kazao je da ne shvata resorno ministarstvo zašto su se oglušili na prijedloge mještana Kozarca i sagledalo sve mogućnosti.

“Narušava se i funkcionalnost naselja Kozarac koji se cijepa na dva dijela. Na jednoj strani ostaju objekti u kojima ljudi žive, a na drugoj poljoprivredno zemljište i pravi se daleko veća šteta koja bi se mogla izbjeći”, istakao je.

Poručio je da su mještani kategorični jer smatraju da to projektovanje nije urađeno u skladu sa propisima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare