Brčko: Proglašeno stanje prirodne nesreće zbog nevremena i Afričke svinjske kuge

Vijesti 21. jul 202316:12 0 komentara
N1

Nakon 8. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo teritoriju Distrikta 19. 7. 2023. godine.

Iz Odjeljenja za javnu sigurnost navode da su sva odjeljenja Vlade Distrikta angažovana u punom kapacitetu na saniranju i otklanjanju šteta.

U toku je formiranje komisije za utvrđivanje štete s rokom prijave do narednog petka (28. 7. 2023. godine).

„U skladu s najavama hidrometeoroloških zavoda apelujemo na stanovništvo da izvrše sve neophodne preventivne radnje i postupke s ciljem zaštite života i materijalnih dobara zbog najavljenog nevremena u kasnim poslijepodnevnim satima, danas 21. 7. 2023. i u noći sa petka (21. 7.) na subotu (22. 7.)“ – navedeno je iz Odjeljenja za javnu sigurnost.

Također, istovremeno proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog Afričke svinjske kuge.

“Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, nakon održane 8. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog Afričke svinjske kuge na području Brčko distrikta BiH.

Zadužuju se subjekti zaštite i spašavanja u Brčko distriktu BiH da postupaju po odredbama člana 37. stav (2) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Distriktu”, saopćeno je danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!