Brojne teme i zanimljivi gosti: Započnite novu radnu sedmicu uz Novi dan na N1

Vijesti 29. jan 202313:23 0 komentara
N1

Zimska sezona na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Jahorini, na radost skijaša, ali i generalno ljubitelja planinskog zraka i zimskih radosti počela je, traje, nadati se snježnom pokrivaču i minusima kako bi obarali rekorde posjećenosti i što duže uživali u blagodatima koje nam je dala priroda. Šta je u ponudi za skijaše, po kojim cijenama, saznajemo danas. Uživo smo na Bjelašnici i Jahorini.

Svjedoci smo velike netrpeljivosti i netolerantnosti među mladima. Djeca različitog socijalnog statusa su međusobno otuđena jedna od drugih, gledaju se sa visine.

Neophodno ih je od malih nogu učiti toleranciji i razvijanju empatije prema drugima. Projekat „Obrni igru“ predstavlja razvoj socio-emotivnih kompetencija kod djece i mladih, pristup kroz psihološke igre, terapeutske priče i vođene dijaloge o najaktuelnijim temama i izazovima života i odrastanja. Detaljnije u Novom danu.

Zemaljski muzej BiH ove godine obilježava svoju 135. godišnjicu od osnivanja. Uz stalne izložbene postavke na sva tri odjeljenja, pripremljen je i bogat dodatni sadržaj za sve uzraste, s posebnim naglaskom na muzejsko izdavaštvo.

Kako pravilno i sigurno voziti po snijegu? Koja je obavezna zimska oprema? Šta kada automobil krene “plesati”, šta učiniti za upravljačem? Kako postaviti lance? Odgovore na ova pitanja daje nam Amra Musagić, instruktorica vožnje i informator u BIHAMK-u koja će nam i uživo pokazati kako pravilno i brzo obezbijediti točkove sa lancima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!