Bruno Fernandes “jedini igra” u Unitedu, Manchesteru samo bod kod Bournemoutha

Nogomet 13. apr 202420:38 0 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Bournemouth dva puta vodio protiv velikog rivala, na kraju osvojio samo bod – 2:2.

Manchester United se grčevito bori za plasman u Evropu, a u toj borbi posebno su im važni „unaprijed upisani“ bodovi. Jedna od takvih utakmica bila je ona protiv Bournemoutha u gostima, ali teško da bilo koja ekipa u Premijer ligi može da računa na sigurnu pobjedu, posebno u gostima.

Dominik Solanke je još jednom pokazao da je u reprezentativnoj formi, u 16. minutu dobio je nešto više prostora, odmah je to iskoristio, naciljao je sa 16 metara i postigao 17. pogodak u sezoni za vodstvo Trešnjica.

Prethodno se okliznuo Kambwala, a Solanke je njegovu grešku odmah iskoristio. Ipak, brzo je United izjednačio, već u 31. minutu preko najboljeg pojedinca ove sezone, Bruna Fernandeša.

I tom golu prethodila je velika greška štopera, ovoga puta na drugoj strani, Zabarny nije odmah izbio loptu poslije ubacivanja Garnacha, to je iskoristio Portugalac, koji je sa pet metara lako pogodio mrežu rivala.

Nije to bio kraj uzbuđenjima. Naprotiv, samo pet minuta kasnije Bournemouth je ponovo vodio, ovoga puta Kluivert je iskoristio neodlučnost Kambwale i preciznim udarcem savladao je Onanu.

Imao je dosta sreće United, lopta je u 63. minutu pogodila u lakat Smitha, za sudiju to je bio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš, koji je rutinski savladao Neta za drugo izjednačenje na utakmici.

Drama je viđena u petom minutu nadoknade, kad je Kambwala oborio Christiea, a sudija je inicijalno pokazao na bijelu tačku.

Poslije pregledanog VAR snimka arbitar je ipak preinačio svoju odluku, s obzirom na to da je prekršaj počeo van kaznenog prostora, pa je Bournemouth dobio samo slobodan udarac, ali je tada živi zid Uniteda odradio dobar posao.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!