Ćamil Duraković i Nenad Vuković gosti Dana uživo na N1

Vijesti 31. maj 202414:49 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ pratimo reakcije na formiranje Radne grupe Vlade RS o razdruživanju, izvještavamo o obilježavanju Dana bijelih traka u Prijedoru, uživo smo u Beogradu, na skupu podrške novinaru nedjeljnika "Radar" Vuku Cvijiću koji je fizički napadnut prije dva dana...

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine priznala je ponovo sporni listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u vezi s izborom delegata u ovu zakonodavnu instituciju. Šta ovo mijenja suštinski, hoće li opozicija, ukoliko PDP dobije delegata u Domu naroda, da se ponudi Trojci kao potencijalni kandidat za rekonstrukciju vlasti – razgovaramo sa generalnim sekretarom PDP-a, Nenadom Vukovićem.

Nižu se reakcije nakon što je Mladen Grujičić, potvrdio da se vode razgovori u opštinskim i stranačkim tijelima o pokretanju inicijative za izmjenu naziva opšine Srebrenica. O tome, ali i stanju u Srebrenici nakon usvajanja Rezolucije u UN, te o lokalnim izborima koji predstoje – razgovaramo sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem.

Sa 51 glasom za i 39 protiv Marin Vukoja je u srijedu, na sjednici Predstavničkog doma PFBiH izabran za sudiju Ustavnog suda BiH. No, to nije kraj trakavice koja se razvlači od formiranja aktuelne vlasti u FBiH. Opozicija je uputila apelaciju Ustavnom sudu FBiH, a najavljuje i da će se, u slučaju negativnog odgovora, obratiti i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Svoja mišljenja o slučaju Vukoja danas će sučeliti zastupnici SDA Eldar Čomor i HRS-a – Slaven Raguž.

Okončana je 144. plenarna sjednica Ustavnog suba BiH. Marin Vukoja preuzeo dužnost, donesena je i privremena mjera u slučaju Jahorine i Vareša do konačne odluke ove institucije. I o tome govorimo u ovom izdadnju “Dana uživo”.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!