Čampara o stranačkom kolegi: Zgrožen sam

Vijesti 15. mar 202309:37
N1

Nakon incidenta i fizičkog okršaja u sarajevskom hotelu Holiday između Halila Bajramovića, federalnog zastupnika Naroda i pravde, i Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, pa i videa koji je objavljen oglasio se Aljoša Čampara, kadar Naroda i pravde i federalni ministar unutrašnjih poslova.

Čampara je na Facebooku napisao da nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo.

Vezane vijesti

“Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima. Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije! Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na parkingu koji ne pruža otpor. Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem.  Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti”, napisao je Čampara.

Također, NES je zatražio procesuiranje NiP-ovog Halila Bajramovića zbog ovog primitivnog fizičkog napada.

NES: Procesuirati Halila Bajramovića zbog novog primitivnog fizičkog napada

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad