NES: Procesuirati Halila Bajramovića zbog novog primitivnog fizičkog napada

Vijesti 14. mar 202315:26 0 komentara
Facebook

U sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros je došlo do fizičkog sukoba između Halila Bajramovića, federalnog zastupnika Naroda i pravde, i Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića. Danas su se iz NES-a oglasili saopćenjem za javnost, u kojem su istaknuli da bi trebalo procesuirati NiP-ovog Halila Bajramovića zbog novog primitivnog fizičkog napada.

“Građanima Unsko-sanskog kantona današnji incident u kojem je Halil Bajramović, predsjednik NiP-a USK fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK neće zvučati iznenađujuće, jer je Bajramović oduvijek poznat po primitivnim ispadima, verbalnim sukobima i kafanskom načinu ophođenja, a poznato je da je prošle godine osuđen i na tri godine zatvora”, kazali su na početku saopćenja iz Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NESBiH).

Javno su osudili ovakav vid ponašanja koji je, kako kažu, ispod svakog nivoa osnovne kulture.

“Međutim, kako je događaj zabilježen u našem glavnom gradu i kako mu je prethodila najava na društvenim mrežama te kako je sve uslijedilo nakon aktuelnih političkih previranja u Krajini, smatramo nužnim javno osuditi ovakav vid javnog ponašanja koji je ispod svakog nivoa osnovne kulture. Narodni evropski savez će inzistirati na tome da ovaj postupak bude krivično i pravno procesuiran, jer ni na koji način ne prihvatamo ovakav oblik ponašanja javnih zvaničnika i smatramo ga primjerom za svaku osudu”, istaknuli su iz ove stranke, te zaključili:

“Također, nećemo dozvoliti da krajišku čast i hrabrost kaljaju kvazipolitičari koji tu ulogu dobijaju preko noći upravo kako bi od Krajine pravili cirkusku arenu i predstavljali ovu regiju na najprimitivniji način”.

Iz NES-a su poslali i screenshot prepiske između Bajramovića i Samardžića.

NES BIH

Podsjetimo, u sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros je došlo do fizičkog sukoba između Bajramovića i Samardžića.

Iz policije su za N1 potvrdili da im događaj jeste prijavljen jutros, a potom je, u poslijepodnevnim satima, napadnuti pristupio u njihove službene prostorije radi prijavljivanja događaja.

“Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, te je ovaj događaj okvalifikovan kao nasilničko ponašanje i lakše tjelesne povrede. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, rekla je glasnogovornica MUP-a Mersiha Novalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!