Cenić: Čović će izboriti još jednu pobjedu, a to je da Komšića i DF-a neće biti

Vijesti 02. dec 202210:31 1 komentar
N1

Ekonomistica Svetlana Cenić za N1 je kazala da lider HDZ-a Dragan Čović, ne želi nikakvu konkurenciju u svom dvorištu, te da će on na taj način izvojevati još jednu pobjedu, a to je da Željka Komšića odnosno DF-a neće biti.

Komentarišući dogovor HDZ-a i Osmorke, istaknula je da je “Američka ambasada na to najviše uticala”, jer kako je rekla, “bio je cilj izbaciti SDA i to je potpuno jasno”.

“Što se tiče Dragana Čovića, on ne želi nikakvu konkurenciju u svom dvorištu, a on će na taj način izvojevati još jednu pobjedu, a to je da Željka Komšića odnosno DF-a neće biti. I onda smo gledali četiri godine Vladu u tehničkom mandatu, upravo zbog toga nije htio DF, pa je onda je napravljena neka konstrukcija na državnom nivou, a ovoga puta neće biti ni govora. Možemo očekivati da prvih mjeseci mandata prođe u smjenama i postavljenima i da gledamo ko je smijenjen i postavljen”, prokomentraisala je Cenić.

Osvrnula se i na koalicije i formiranje vlasti, rekavši da “nije sreća koalicije puna vreća, jer dve trećine su uvijek jače od jedne trećine”.

“Ovdje fali jedan ćošak, koji će biti jaka opozicija. U jednoj trećini sada je previše stranaka i pitanje je koliko se mogu izboriti. SNSD I HDZ gledamo godinama. Pitanje je koliko će snage imati, da li će uspjeti da se izbore, sumnjam. Dosta fotelja je već raspoređene, u tu jednu trećinu treba svih osam stranaka da stane, a ovamo imaju vrlo komotne pozicije i mogu da ucjenjuju”, mišljenja je Cenić.

Za N1 je prokomentarisala i sve veću inflaciju, rekavši da se građani apsolutno ne bune oko poskupljenja.

“Moralna ravnodušnost – na tome je naš sistem čitav zasnovan, da niko ne reaguje na poskupljenja, krađu, kriminal… Čak i hvalimo ljude – jest krao, ali nešto je i uradio. To čak postaje i neka prednost, a pogotovo građani ne reaguju za primanje”, kazala je Cenić.

Kako se u ovoj državi ubija želja za bilo kakvom voljom, dodaje ona, to će psihologija i psihijatrija izučavati.

“Jučer sam pisala tekst i predložila da počnemo proizvoditi magnete za frižider sa likovima vođa, pa onda stavite najveći magnet, i neka vam bude lakše kad otvorite frižider, a unutra prazno”, u svom stilu je prokomentarisala Cenić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare