Cindy, Naomi i Claudia se oprostile od Tatjane Patitz

Showbiz 13. jan 202317:07 0 komentara
Tatjana Patitz u filmu „Die Wiege der Sonne“ (Publicity Still / United Archives / Profimedia)

Cindy Crawford, Naomi Campbell i druge predstavnice ere supermodela putem svojih Instagram naloga oprostile su se od najtajanstvenije od njih, Tatjane Patitz, koja je umrla u dobi od 56 godina.

Tatjanina prerana smrt izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, osobito unutar usko povezane skupine originalnih supermodela koji su dominirali modnom industrijom osamdesetih i devedesetih godina.

Cindy Crawford je na Instagramu podijelila zajedničku modnu fotografiju, a u postu se prisjetila da su bile “bebe” u industriji u kojoj su “rasle zajedno”.

“Vidjela sam je tihom, osjetljivom, dobrom, radoznalom i, ko bi ikada mogao zaboraviti te prodorne oči”, napisala je Cindy. Izrazila je i sućut Tatjaninoj porodici, osobito sinu kojeg je obožavala.

Pedesetdvogodišnja Naomi Campbell prisjetila se kako je upoznala šesnaestogodišnju Tatjanu. Istaknula je da je to bio prvi put da je posjetila L.A. i da ju je Patitz vozila okolo u svom crvenom Volkswagen kabrioletu. Svoju prijateljicu nazvala je “zemaljskim anđelom” koji je bio “ljubazan, velikodušan, sramežljiv” i volio je životinje “ponekad više od ljudi”. Rekla je da ima “energiju božice koja je sve privlačila.

Claudia Schifer je izrazila žaljenje za Tatjanom koju je opisala kao pravu članicu družine supermodela. “Uživanje je bilo raditi s njom. Nadam se da na nebu ima konje i pse.”- istaknula je također njemačka manekenka koja je označila eru supermodela.

Od Tatjane se emotivno oprostila i Helena Christensen, danski model i fotografkinja koja je navela da je sa povučenim njemačkim supermodelom bila u kontaktu i prije smrti: “Zahvalna sam što smo ostale u kontaktu do kraja, izmamili su mi osmijeh tekstovi o našoj ljubavi prema prirodi. Nadam se da jašeš na konju beskrajnim livadama sa tim osmijehom na licu i vjetrom u kosi. RIP lijepi anđele” u postu je, između ostalog navela danska manekenka. Helenin post komentirale su i druge poznate manekenke pa je tako Kanađanka Yasmeen Ghauri napisala da je teško vjerovati da je Tatjana preminula, a nešto mlađa manekenka iz Brazila Isabeli Fontana se bazirala na Heleninu i Tatjaninu modnu fotografiju istaknuvši da označava pravi momenat supermodela.

Njemački supermodel iz 90-ih, Tatjana Patitz, preminula je zbog posljedica raka dojke u svom domu u Santa Barbari, što je potvrdila je njezina agentica Corinne Nicolas. U usporedbi s kolegicama Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudije Schiffer Tatjana je uvijek bila enigma za svjetsku javnost, a svoj privatni život nije eksponirala. Iako drugačija, tokom manekenske karijere u broju angažmana nije zaostajala za Lindom, Cindy, Christy i Naomi s kojima se pojavila u legendarnom video spotu “Freedom” George Michaela.

Tatjana će biti upamćena o kao manekenka koja je mijenjala ideal ženske ljepote jer je u svijet modelinga iz izrazite mršavosti koja je bila trend uvela ženske obline. Osim jahanja koje je bilo njena strast od djetinjstva, poznata je i kao aktivistica za prava životinja, a 2007. godine snimila je kampanju kojom je apelirala na zaštitu orangutana u prašumama Bornea. Iza Tatjane je ostao sin Jonah (2004.) kojeg dobila sa suprugom Jasonom Johnsonom, od kojeg se razvela 2009. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!