Član “Karton revolucije” kojem je zabranjen ulazak u Srbiju: Nisam dobio nikakva zvanična obrazloženja, saznat ću ih kada se uputim na granicu

Vijesti 27. aug 202411:38 > 13:33 0 komentara

Nedim Musić iz "Karton revolucije" za N1 je ispričao da mu još nije zvanično poznato zbog čega mu je zabranjen ulazak u Srbiju.

Ispričao šta mu se desilo na granici.

“Ja sam se vraćao s mora iz Crne Gore. Htio sam da idem preko Zlatibora na Bajinu Baštu. Međutim, na granici sam zadržan pet i po sati. Tu su me ispitivali o razlozima ulaska u Srbiju, gdje putujem, sa kojim ljudima inače komuniciram u Srbiji. Rekao sve onako kako jeste. Pitali su me da li znam zbog čega bi ja bio neka opasnost. Rekao sam da sam član “Karton revolucije” i ispričao čime se mi bavimo”, prisjetio se on.

Podsjetio je da je njegov kolega Adi Selman, prije nego što će biti zadržan na granici bio na jednom skupu u Srbiji i govorio o štetnosti nacionalističke retorike.

“Aktivizma i općenito građana jer općenito je nacionalistička retorika prisutna u svim državama regiona. Mi smo pričali baš protiv te nacionalističke retorike, kako svi generalno treba da se povezujemo. Širili smo lijepu priču i zbog Adijevog govora mene su zaustavil ii zabranili mi ulazak u Srbiju što je meni apsurdno”, kazao je.

Žalba na odluku

Musić je htio da se žali, ali ističe opstruisan je u toj namjeri.

“Žalba na ovu odluku se plaća nekih 250 KM. Otišao sam u Sarajevo u ambasadu Srbije da predam žalbu i tražio sam informacije na koji račun da uplatim. Međutim, to mi nikada nisu dali. Zvao sam na telefon milion puta, nisu se javili. Istekao je rok za žalbu, baš iz tih razloga zbog kojih su oni sabotirali. Potom sam putem advokata uputio upit za pristup informacijama MUP-u Srbije kako bi mi dali informaciju da li je meni zabranjen ulazak u Srbiju na određeni vremenski period, zbog čega sam zadržan, ko je poslao informaciju da sam ja ta neka opasna osoba. Odgovore nisam dobio”, naveo je.

Kazao je da će odgovore “vjerovatno dobiti kada se uputi na granicu što i namjerava svakako učiniti”.

Podsjećamo, nije Musić jedini kojem je zabranjen ulazak u Srbiju. Među njima je i glumac Feđa Štukan kao i pjevačica Selma Bajrami koju je sinoć predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spomenuo na dnevniku srbijanske TV Pink. O tome i reakciji Bajrami na njegov nastup, čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!