Čović najavljuje: Sutra izbor Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH i imenovanje upravljačkih struktura FTV-a

Vijesti 27. maj 202414:15 0 komentara
N1

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH najavio da će se sutra Zastupnički dom Fedracije BiH baviti izborom Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine te i upravljačkih struktura RTVFBiH.

Čović navodi da če Vukoja biti izabran te da apelacija Ustavnom sudu FBiH koju su podnijeli SDA, DF i Stranka za BiH neće ovo imenovanje dovesti u pitanje.

“Ne vidim kakvog smisla ima privremena mjera od bilo koga za odlučivanje Parlamenta o izboru suca Ustavnog suda zato što se nekoga sviđa ili ne sviđa”, rekao je on.

O ovome bi se danas trebao očitovati Ustavni sud FBiH.

Pitanje RTVFBiH

Kada je riječ o Radio-televiziji Federacije BiH Čović ponavlja da već više od deset godina ovaj javni servis nema legalnu upravu. Komentarisao je i rad BHRT iz kojeg su već zbog nedostatka novca već ukinute određene emisije, a radnici koji nisu primili plaću najavili su proteste. Podsjetio je Čović da su BHRT dali određenu novčanu pomoć, ali da ta pomoć na nivou FBiH nije završena.

“Dio tog transfera nije ni realiziran trebao je biti realiziran kroz Vladu FBiH što se tiče FBiH i sad je opt tu neko nadmudrivanje kdo nas jer smo i to trebali završiti. Ključno pitanje je što bi sutra trebalo na dnevnom redu trebalo biti imenovanja i kada je u pitanju FTV, Nazdorni odbor, Upravni odbor , uredništvo i sve ono što ide sukladno zakonu”, naveo je on.

Podsjetimo, govorio i o reakcijama američke ambasade koja se protivi zakonskim rješenjima isplate novčanih naknada u kešu, što možete čitati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!