Ćudić, Osmanović, Bronkal i Erić gosti Dana uživo

Vijesti 16. dec 202214:11 0 komentara
N1

U “Danu uživo” donosimo reakcije na kandidatski status koji je Evropsko vijeće juče dodijelilo BiH. Šta kažu bh. zvaničnici, šta analitičari, a šta građani? Takođe, u fokusu su smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026. godina, juče potpisane između lidera Osmorke, SNSD-a i HDZ-a BiH.

Očekivanja od kandidatskog statusa, dokument koji su usaglasile stranke koje će činiti vlast u BiH naredne četiri godine, raspodjela funkcija, kadrovska rješenja – teme su za razgovor sa predsjednicom Glavnog odbora Naše stranke i zastupnicom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sabinom Ćudić.

Zbog čega se raspao Pokret za državu, je li SDP omogućio SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH oko koga se ponovo čeka stav CIK-a, hoće li SDA blokirati formiranje vlasti u FBIH – pitamo potpredsjednika SDA, delegata u Vijeću naroda RS, Adila Osmanovića.

U nedjelju se obilježava Međunarodni dan migranata. Tim povodom danas sa nama Daniel Bronkal, direktor Caritasa Švajcarske, sa kojim razgovaramo o načinima pomoćii ranjivim kategorijama ljudi u pokretu, te saradnji sa institucijama BiH.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu stiglo je do same završnice. Sutra se u borbi za bronzu sastaju Hrvatska i Maroko, prekosutra u finalnoj utakmici snage će odmjeriti Francuska i Argentina. Koliko je Mundijal promijenio Katar u ovih mjesec dana – pitamo Dražana Erića, bh.ljekara koji već nekoliko godina živi u Dohi.

Ni ovog petka neće izostati servisne vijesti, kao i aktuelnosti iz svijeta.

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!