Cvijanović: Cilj Turković je bošnjačka dominacija, a ne poštovanje Ustava BiH

Vijesti 29. maj 202217:36 0 komentara
N1

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je cilj ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković unitarizacija i bošnjačka dominacija, a ne poštovanje Ustava BiH.

“Jedino tačno je da politika kojoj pripada Bisera Turković, koja je ministrica vanjskih poslova Stranke demokratske akcije (SDA), ne predstavlja BiH, jer odavno radi na odstranjivanju većinske volje Srba, pa i Hrvata iz institucija koje bi trebale biti zajedničke”, izjavila je Cvijanović, a prenose banjalučki mediji.

Komentarišući ocjenu Turković u intervjuu italijanskom listu Corriere della Sera da je “secesija u BiH već počela i da će ako predsednik SNSD Milorad Dodik pobijedi, aktivirati planove“, Cvijanović je kazala da bi Turković više odgovaralo da na predstojećim izborima pobijedi neko iz opozicije, Mirko Šarović, Mladen Ivanić ili možda Branislav Borenović.

“Naravno da bi joj odgovaralo da ne pobijedi Milorad Dodik, ali i pored njenog lobiranja po svijetu i moljakanja da mu spriječe kandidaturu i slične stvari, korištenja resursa zajedničkih institucija za blaćenje Republike Srpske, naše kandidate biraju građani Republike Srpske“, navela je Cvijanović.

Ona je dodala da političari iz Republike Srpske nemaju nikakve ambicije da iznose stav o tome koga bi trebalo birati u Federaciji BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!