Cvijanović osudila napad na automobile banjalučkih novinara

Vijesti 09. mar 202315:11 0 komentara
F.Z./N1

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović (SNSD) najoštrije je osudila napad na imovinu banjalučkih novinara Sergeja Trifunovića i Nikolu Moraču i pozvala nadležne institucije da urade sve kako bi rasvijetlili ovaj vandalski čin, a izvršioce priveli pravdi.

“Ne postoji opravdanje za korištenje nasilja u bilo koju svrhu, niti za ugrožavanje sigurnosti pojedinaca i njihove imovine”, istakla je Cvijanović u izjavi za Srnu nakon što su nepoznate osobe sinoć oštetile automobile dvojice banjalučkih novinara.

Trifunović i Morača: Automobili brutalno izgledaju, šta bi tek uradili nama

Ona je ocijenila da je zbog toga važno da izvršioci ovog nedjela u najskorijem roku budu pronađeni i adekvatno sankcionisani.

Ne prestaju se nizati danas reakcije na ovaj huliganski potez koji je pogodio novinare Moraču i Trifunovića, a oglasili su se, između ostalog, i iz policije poručivši da je uviđaj završen te da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja dok su iz Društva novinara Bosne i Hercegovine javno osudili napad te zatražili htinu istragu.

Huliganski napad na automobile banjalučkih novinara

Danas je u izjavi za medije i predsjednik Kluba novinara Banjaluka i glavni i odgovorni urednik poslovnog portala Capital poručio da novinari u RS strahuju za svoje živote, a ne za imovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!