Cvijanović: Schmidt nas je vratio tri koraka unazad

Vijesti 26. mar 202417:53 6 komentara
Željka Cvijanović (N1)

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da Christian Schmidt nije visoki predstavnik, a sve i da jeste "ne bi imao pravo da nameće odluke i mijenja zakone".

“Kada god predstavnici naroda u BiH naprave korak naprijed, Schmidt nas vrati tri unazad. Ovo je šamar demokratskom procesu i evropskom putu BiH, a šamarčina EU”, konstatovala je Cvijanović  u izjavi za Srnu upitana da prokomentariše nametanje izmjena Izbornog zakona u BiH, koje je danas nametnuo visoki predstavnik.

Ona je ocijenila da je očigledno da Schmidt, “zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet EU u BiH”.

Članica državnog predsjedništva je rekla da je nečuveno da “neizabrani stranac” nameće odluke bilo kojoj članici UN-a, a posebno u zemlji koja je na pragu otpočinjanja pregovora sa EU.

“Ovo će za posljedicu imati dodatno usložnjavanje političke situacije u BiH, što je očigledno i bila Schmidtova zamisao. Namjera je izazvati haos i pokazati da dvije strane nisu BiH i EU”, istakla je Cvijanović.

Ona je zaključila da Bosna i Hercegovina nema kredibilitet jer su ga “uništili strani mešetari zadnjih decenija držeći BiH u statusu kolonije”.

“Ali, oni koji upravljaju Schmidtom žele pokazati da je i EU njihova kolonija i, nažalost u tome su uspjeli i to ne štipkanjem i gurkanjem u bok ili u leđa, već pesnicom u čelo. Toliko o euforiji i pregovaračkom statusu”, poručila je Cviijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare