Damir Mašić oštro kritikovao opoziciju: Ovo jadno i mizerno, niko nema pravo da zaustavi život u FBiH

Vijesti 22. jan 202414:59 0 komentara
N1

Zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) oštro je kritikova opoziciju optuživši ih za blokadu rada Parlamenta, ali i moguću blokadu "života u FBiH". Njihove postupke nazvao je "mizernim i jadnim". Kazao je kako se pred svaku sjednicu spominje tema izbora sudije Ustavnog suda FBiH, izdaja i prodaja kao i "nepostojanje većine". "Većina evo postoji godinu dana, niko nije izdao ni prodao. Nije izbor zaustavila ni opozicija ni stranke koje galame već Damir Mašović i Aner Žuljević koji traže da ne bude jedan kandidta već lista", rekao je.

Ponovio je kako njemu i Žuljeviću nije prihvatljivo da dobiju ime samo jednog kandidata (Marin Vukoja, op.a.) jer i posljednji put kada su biran sudije US FBiH su dobili imena pet kandidata koji su došli u Parlament FBiH.

“Degutatno je da od februara prošle godine slušamo tu priču koja dolazi od opozicije. Pitanje izbora suca US FBiH trenutno uopšte nije aktuelno, zastalo je u Komisiji za izbor i imenovanja, ali eto neko ima potrebu da to spominje svaki put pred sjednicu parlamenta. Moj stav neće promijeniti nijedan koalicioni partner niti moji roditelji”, kazao je Mašović.

Nakon optužbi DF-a, Bošković: Sjednica Predstavničkog doma PFBiH je legalna

Na pitanje ostaje li koalicija bez većine s obzirom da je jedan član parlamenta iz NiP-a osuđen i da će mu biti oduzet mandat, odgovara: “Ova koalcija ima 51 zastupnika tako da jedan zasutpnik neće ugroziti postojanje većine koja je natpolovična većina.”

Poručio je da je cilj današnje sjednce da još jednom “apeluju na savijest opozicije da se dozove i prekinu blokirati rad parlamenta”, u protivnom će poduzeti mjere da izvrše deblokadu u skladu sa Poslovnikom.

“Moramo izaći iz ove situacije. Niko nema pravo blokirati rad Parlamenta niti životu FBiH. Moramo usvojiti privremeno finansiranje u narednih dva do tri dana inače ćemo u FBiH imati ozbiljna problem”, zaključio je Mašić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!