Dan uživo: Kakva je bezbjednosna situacija u Sarajevu?

Vijesti 11. jun 202412:26 0 komentara
N1 BiH

Bezbjednosni incidenti u Sarajevu gotovo da više nisu vijest. Na svakih nekoliko dana pucnjave, ubistva, paljevine vozila, tuče, pljačke. Nadležni "prezauzeti prečim poslovima" pa događaje od kojih građani zaziru gotovo da ignorišu.

Još jedna pucnjava desila se u sred bijela dana. Krvavi sukob i 16 metaka u tijelo ubijenog. Građani u šoku i zabrinuti. Kakva je bezbjednosna situacija u Sarajevu? U studiju Dana uživo o ovome razgovaramo sa Elvedinom Okerićem predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo i poslanikom SBiH-a Muamerom Bandićem.

U političkom životu Bosne i Hercegovine i dalje dominiraju reakcije na deklaraciju Svesrpskog sabora održanog u subotu u Beogradu. Ministar inostranih poslova zbog izjava zvaničnika na saboru protesne note šalje Srbiji i Crnoj Gori. Njegove kolege iz Republike Srpske u Savjetu ministara za notama šalju obrazloženje da stav Konakovića nije zvaničan stav zemlje. Dnevnu politiku komentarišemo sa univerzitetskim profeosorom Slavom Kukićem.

Deklaracija sa Svesrpskog sabora, otvoreni verbalni sukobi u Savjetu ministara, politički sukobi u vladajućoj koaliciji na državnom nivou, moguće formiranje “Trojke 2”, predstojeći lokalni izbori – sve su to teme za razgovor sa poslanikom SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Edinom Ramićem.

Šta će za Bosnu i Hercegovinu i region Zapadnog Balkana značiti skretanje Evrope u desno? Da li bi i kako od rezultata izbora za Evropski parlament mogli profitirati domaći politički lideri koji svoje politike zasnivaju na etnonacionalizmu? O ovome razgovoaramo sa poslanikom SPD-a u njemačkom Bundestagu Josipom Juratovićem.

Sa vama smo i danas od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!