Dan uživo: Schmidt pred britanskim parlamentarcima!

Vijesti 30. jan 202313:14 0 komentara
N1

Peripetije oko formiranja vlasti u BiH i danas u fokusu “Dana uživo”. Hoće li opstati Osmorka, ko će sa kim na nivou FBiH?

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt biće danas saslušan pred Komitetom za vanjske poslove parlamenta Velike Britanije. Komitet će razmatrati situaciju na Zapadnom Balkanu, a Schmidt će se u svom obraćanju fokusirati na korištenje bonskih ovlaštenja, odnosno nametanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Ustava Federacije BiH, u izbornoj noći. Uživo prenosimo ovo saslušanje.

Nakon sjednice Predsjedništva SDP BIH sa nama generalni sekretar ove stranke, Elvir Karajbić. Govorimo o tome kako će se SDP pozicionirati prema koalicionim partnerima nakon izbora delegata u državni Dom naroda, te hoće li biti redefinisanja odnosa na federalnom i kantonalnim nivoima.

U komentaru aktuelnosti danas sa nama Amarildo Gutić, novinar portala „Žurnal“. Analiziramo političke, ali i privredne teme, posebno one koje se vežu za korupcione afere.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine u srijedu, 1. februara obilježava 135. godišnjicu od osnivanja. Rođendan će proslaviti cjelodnevnim programom, a ulaz za posjetioce je besplatan. Više detalja donosi Azra Bečević Šarenkapa, viši konzervator Zemaljskog muzeja.

Ni ovog puta neće izostati svjetske, sportske i servisne vijesti.

Vaš domaćin u „Danu uživo“ od 16 do 18:30h je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!