Danas dženaza žrtvama poplava i klizišta u Donjoj Jablanici i selu Zlate

Vijesti 15. okt 202407:23 0 komentara
F.Z./N1

Danas 15. oktobra ove godine bit će klanjana dženaza svim žrtvama u Jablanici, tačnije, mještanima naselja Donja Jablanica i Zlate koji su svoje živote izgubili u katastrofalnim poplavama i klizištima koje su prije nekoliko dana pogodile ovo i još nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini,

Dženaza će biti klanjana u gradskom haremu “Jasen” u 14:00 sati za 19 osoba koje su život izgubile na području Jablanice.

Kako nam je rečeno, nakon dženaze porodice žrtava će moći odlučiti na kojem mezarju će ukopati svoje najmilije.

Rekli su nam i to da je većina njih izrazila želju da stradalim članovima porodice, prijatelja i komšija posljednji počinak bude na mezarju u Donjoj Jablanici.

Donja Jablanica i selo Zlate su u ovim katastrofalnim poplavama pretrpjele najveće posljedice i kada je riječ o materijalnim oštećenjima, a i što je najgore, u ljudskim gubicima.

Mještani i dalje u nevjerici i šoku pričaju o ovoj tragediji, a pogotovo oni koji su ostali bez jednog ili više člana porodice.

Potresla ih je, kako su nam rekli i smrt svakog komšije jer su se svi međusobno poznavali i disali kao jedno.

Bez krova nad glavom su gotovo svi ostali, a oni koji nisu sabiraju ogromne materijalne štete na svojim domovima koje će teško biti nadomjestiti.

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava, saobraćaj na magistralnom putu M-17 Mostar – Jablanica danas će biti pušten od 13 do 17 sati. Kako je objavljeno, „Željeznice FBiH“ organiziraju besplatan prijevoz vozom s polaskom u 11 sati iz Sarajeva sa zaustavljanjem na stanicama Alipašin Most, Ilidža, Blažuj, Binježevo, Hadžići, Pazarić i Konjic. Dolazak u Jablanicu planiran je u 12.56, a povratak u 17 sati.

Dženazu će predvoditi reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović. On će najprije klanjati podne-namaz u Čaršijskoj džamiji, a susrest će se i s porodicama nastradalih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!