Danas zvanično osnivanje nove stranke u BiH, Ivo Tadić najavljuje: Želimo promjene, vjerovatno ću biti predsjednik partije

Vijesti 11. feb 202414:54 0 komentara
N1 BiH

Ivo Tadić, bivši predsjednik HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona u izjavi za medije govorio je o osnivanju nove stranke koja će se zvati Hrvatski demokratski savez.

Hrvatski demokratski savez je okupio većinom bivše članove HDZ-a koji su napustili tu stranku u valu nezadovoljstva i neregularnosti zbog unutarstranačkih izbornih procesa na koje su ukazali mnogi također bivši članovi HDZ-a među prvima Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini ZDK.

Na Izbornoj skupštini će biti izabrano vodstvo stranke, usvojen Statut, Program i ciljebi koji će transparentno biti prezentirani javnosti.

U izjavi za medije Tadić je kazao kako je najavljen dolazak 520 ljudi.

“Danas nam je izborna skupština. Najavljeno je 520 ljudi i cilj nam je da osnujemo novu političku stranku. Više je razloga za osnivanje stranke, dakle povod je sve ono što se dešavalo unazad nekoliko godina. Naši ciljevi su da napravimo demokratsku stranku, želimo mlade ljude koji imaju nove ideje i ciljeve. Želimo sarađivati sa svim opozicionim strankama. Želimo utjecati na sve procese koji se dešavaju. Imat ćemo kandidate za načelnika opštine. I 30 godina nakon imamo istu osobu za načelnika”, kazao je.

Potom je dodao:

“Razgovoramo i imat ćemo nekoliko kandidata na predstojećim izborima. Očekujem da ću biti izabran za predsjednika, imat ćemo kompletno rukovodstvo. Imamo veliku podršku građana, očekuju promjene. Neka načela se neće mijenjati. Cilj nam je okupiti sve Hrvate unutar ZDK. Želimo saradnju sa svim hrvatskim strankama, trebamo riješiti ključne probleme.  Sloboda medija u Žepču ne postoji. Ovdje informacije izlaze samo kako želi pojedinac. Radi se o načelniku opštine i cilj mu je da bude načelnik, ne znam do kada. Boje se da će neko politički steći ugled, autoritet”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!