DEMOS nezadovoljan odnosima u koaliciji, za razdruživanje ne znaju: Koga će podržati u Banjaluci

Vijesti 30. jun 202412:04 0 komentara
N1

Rukovodstvo DEMOS-a predstavilo je listu od 35 kandidata za lokalne izbore u Banjaluci. Očekuju tri odbornička mjesta i fer izbornu trku.

Nisu se opredijelili da li će i koga podržati za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Kažu da ih SNSD nije zvao da podrže njihovog kandidata Nikolu Šobota, a nisu u potpunosti zadovoljni odnosima u koaliciji.

Ne žele da potvrde nagađanja da će vrh stranke dati instrukciju bazi da se glasa za Draška Stanivukovića.

“Mi politiku ne svodimo na personalno. Šta je dobro DEMOS će podržati”, rekao je predsjednik Gradskog odbora DEmosa Boran Bosančić.

DEMOS će na lokalne izbore izaći u 59 lokalnih zajednica i imaće dva kandidata za načelnike, izjavio je predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je naveo da je riječ o kandidatima za opštine Pale i Drinić.

On smatra da su liste posložene prema političkom interesu stranke, te dodao da će se poslije praviti koalicije.

Dodao je da je DEMOS ostao dosljedan politici kompromisa i vođenja brige o svakoj lokalnoj zajednici i njenim građanima.

Komentarisao je i moguću prekompoziciju državne vlasti, te priču o razdruživanju, odnosno dokument za koji kako kaže Čubrilović ne zna.

“Taj jedan delegat u Domu naroda se određuje na način koji je neprimjeren. NSRS bira te delegate i proces treba vratiti na NS i da se to izvrši u okviru NSRS. Nikakva kuglica, nikakvo žrijebanje ili nečija druga odluka ne dolazi u obzir”, kazao je Čubrilović.

Na pitanje da li su počeli raditi na “razdruživanju”, kazao je:

“Ne, nismo dobili materijal. Važno je da u osnovi sporazuma postoji dejtonski osnov za takvu jednu mogućnost. To je pravo političke opcije da to ponudi, ali da biste imali razdruživanje morate imati partnera s druge strane. Ako nemate sagovornika sa druge strane onda se to drugačije zove, nije to razdruživanje”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!