Denis Bećirović poslao poziv Aleksandru Vučiću

Vijesti 23. maj 202420:16 1 komentar

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u razgovoru za N1 pozdravio je današnje glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija gdje je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

“Danas je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pobijedila istina i pravda. To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije Ujedinjenih nacija i čovječanstva, a danas je to potvrđeno i u Generalnoj skupštini UN-a”, kazao je.

Bećirović se zahvalio Generalnoj skupštini što je iskazala poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici.

“Oni su danas iskazali solidarnost sa žrtvama genocida, ali su bili i na strani pravde, istine i morala. Mislim da je ova Rezolucija prilika za izgradnju povjerenja u cijeloj regiji. Bosna i Hercegovina i susjedna Srbija imaju mnogo političara, ali mislim da nam treba više državnika”, ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Bećirović je tokom razgovora za N1 iskoristio priliku da uputi poziv srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da se “otvorio nova stranica” u odnosima između ove dvije zemlje.

“Da 21. stoljeće proglasimo stoljećem mira na Zapadnom Balkanu. Ova Rezolucija treba da bude povod za katarzu u regiji, a ne za bilo kakve tenzije u regiji”, zaključio je Denis Bećirović.

Podsjećamo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovo se obratio na Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, nakon što je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici, i tom prilikom je poručio da “počevši od sutra mi ćemo započeti dijalog sa bošnjačkim sunarodnicima”.

“Ne samo da ćemo održati mir i stabilnost moje zemlje, već ćemo raditi na razvijanju mira”, rekao je Vučić.

Sve informacije na portalu pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare