Direktor N1 Srbija: Jedan u nizu nepristojnih nastupa Vučića

Vijesti 10. sep 202112:24 > 12:26 2 komentara
Igor Božić
Igor Božić (N1)

Predsjedenik Srbije Aleksandar Vučić održao je sinoć vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je pričao o raznim temama, odnosno iznosio svoje mišljenje i zapažanja. S obzirom da je najavljivana čitavog dana uz naznaku da će na njoj nešto bitno biti saopšteno, novinar N1 ga je pitao zbog čega je organizovao konferenciju, kada je jedina vijest bila da će Srbiju posjetiti njemačka kancelarka Angela Merkel.

To pitanje je u tolikoj mjeri naljutilo srbijanskog predsjednika, da je počeo da omalovažava novinara i kuću u kojoj radi.

Igor Božić, direktor televizije N1 Srbija, ocjenjuje za Danas da difamacija novinara N1 traje već sedam godina, i da je na sinoćnoj konferenciji za novinare odigran samo posljednji u nizu omalovažavajućih i nepristojnih Vučićevih nastupa.

Na pitanje reportera N1 zbog čega je organizovao konferenciju, i zašto na njoj sjede ministri finansija i unutrašnjih poslova, a ne ministar spoljnih poslova, ako je već tema dolazak Angele Merkel, Vučić je novinaru N1 odgovorio:

„Ali ne brinite vi, mi ćemo vama sa N1 da šaljemo opravdanja redovno, za svakog od nas. Ja sam razumio maloprije da vi ne želite moje prisustvo, a vi želite prisustvo svih nas, pa i ministra spoljnih poslova, ne brinite, razumio sam. Imat ćete priliku da nas gledate i slušate češće, a ministra spoljnih poslova zamolit ću da svaki put pripremi opravdanje za vas, za Šolaka i Đilasa lično“, rekao je Vučić.

Kasnije je na pitanje novinarke Pinka „kome se pravda“, rekao da se ne pravda nikom, već da se šalio.

„Pošto takav odnos prema novinarima N1 traje godinama, na jedan perverzan način su obračuni šefa države postali dio dnevne rutine. Ponavljajući hiljadu puta neistine o navodnom vlasništvu Dragana Đilasa nad N1 predsjednik Srbije namjerno kvalifikuje novinare i novinarke N1 kao političke protivnike. To je razumije se daleko od duha demokratije čija je supstanca sloboda medija. Istovremeno, za gospodina Vučića je to i lako izvodljivo, jer njegovi kontrolišu tok konferencije za medije i kome je dopušteno da postavi potpitanje, a kome nije“, ističe Igor Božić.

Zaključio je da takvi nastupi govore da u Srbiji odavno nema normalne scene za rad profesionalnih medija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare