Dodik: Amerika je prvak svijeta da potčinjava, da drugima čini zlo

Vijesti 24. mar 202314:17 0 komentara
F.Z./N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odluka o prekidu saradnje sa osobljem britanske i američke ambasade donesena jer su 20 godina nametali probleme Republici Srpskoj, a sada su dodirnuli u imovinu, u nešto što se ne smije.

Dodik je pojasnio da se radi o osoblju američke ambasade u BiH i njihovim specijalnim izaslanicima, jer su, kako je naveo, zlo i od gorega sastavljeno.

“Sve što radimo i što smo trpili, bilo je zbog mira, bezbjednosti naših ljudi, ali nekada se prevrši mjera kao sada” pojasnio je Dodik i objasnio kako je američka Ambasada izvješatava kako ona hoće, ali na štetu Republike Srpske.

Dodik je naveo da će, ukoliko predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović pozove Džozef Bajden ili Entoni Blinken ili se negdje slučajno sretnu, naravno razgovarati.

On je rekao da odluku Vlade o prekidu saradnje imaju obavezu da poštuju načelnici, ministri, premijer i svi srpski predstavnici na zajedničkom niovu.

Dodik je podsjetio i da je već ukazivao ako se bude nametala priča o Zakona o imovini i ne dozvoli da njome raspolaže Republika Srpska, onda se donosi odluka o izlasku iz BiH šta god mislili o tome.

On je naveo da je lakše pretrpjeti sankcije, nego izgubiti imovinu jer bi u tom slučaju izgubili Republiku Srpsku.

“Želim da Republika Srpska i poslije mene bude snažna i ne dozvoli nikakvim mešetarima da upravljaju njome, već da suvereno vlada svojim nacionalnim i drugim resursima” rekao je Dodik sinoć za Televiziju “K3”.

Kada je riječ o zakonu o nevladinim organizacijama, za koji očekuje da će biti problema, Dodik je istakao da se samo traži da se registruju oni koji dobiju strani novac da djeluju na prostoru Republike Srpske, te dodao da nije spreman da trpi aroganciju Amerikanaca.

“Amerika je snažna zemlja, dala je značajan doprinos civilizacijskom razvoju, ali je prvak svijeta da potčinjava, da drugima čini zlo i greške” rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da će se Republici Srpskoj u narednim mjesecima donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti prilaz obrazovnim ustanovama.

– Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir ima njegovu podršku da uredi prostor u visokom obrazovanju, kao i da vjeruje samo policiji Republike Srpske, te odao priznanje bivšem ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču.

Podsjetimo Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pod sankcijama je SAD-a i Velike Britanije.

Američka ambasada u Sarajevu je nekoliko je puta saopštila da je Bosna i Hercegovina titular državne imovine i da su institucije na državnom nivou BIH isključivo nadležne za zakonsko uredjenje državne imovine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!