Dodik: Džaferović potvrdio da je Schmidt igrač Bošnjaka

Vijesti 31. aug 202113:44 > 17:24 11 komentara
Milorad Dodik (N1/F.Z.)

"Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je igrač Bošnjaka", naveo je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Dokaz za to, poručio je Dodik, je činjenica da je "njegov kolega iz Predsjedništva Šefik Džaferović pozvao visokog predstavnika da djeluje, pa čak i na njegovu smjenu".

“Razumljivo je da Bošnjaci, muslimani, u BIH žele visokog predstavnika da obavlja stvari koje oni žele”, rekao je član Predsjedništva Milorad Dodik osvrčući se na poziv Šefika Džaferovića visokom predstavniku u BiH da reaguje.

“To potvrđuje da je on njihov igrač a ne svih. Ovu situaciju u BiH je moguće rješiti dijalogom, ili može ostati ovakvo stanje. Može se zakazivati sjednica koliko hoće”, rekao je Dodik u obračajući se javnosti u Istočnom Sarajevu.

Dodik je još jednom pozvao na jedinstvo sa opozicijom, uz tvrdnju da je njegovo postupanje danas u Predsjedništvu BiH načinna koji treba postupati.

“Važno je da tamo gdje mogu nešto da učine, u Predstavničkom domu PS BiH, da ostanu doslijedni”, rekao je Dodik, dodajući da vlast ima kapacitet i bez opozicije, u Domu naroda, Savjetu ministara, Predsjedništvu BiH.

“Važno je za narod u RS osjećaj zajedničkog djelovanja na opasnosti koje dolaze sa strane”, poručio je Dodik, dodajući da su usvojene zaključke diktirali predsjednici opozicije, da je on to isto mislio, ali da su to ipak ideje opozicije, te pozvao ih da ostanu doslijedni.

Iako je dogovoreno da predstavnici iz RS ne učestvuju u radu institucija BiH, Dodik se prvo u Predsjedništvu pojavio tokom posjete turskog predsjednika, a onda danas i na sjednici Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare