Dodik podržao Vujića, uprkos podacima policijskih agencija tvrdi: BiH je najopasniji izvor terorizma u Evropi

Vijesti 19. mar 202417:48 0 komentara
F.Z./N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je ambasadora BiH pri UN-u Bojana Vujuća koji je tokom izlaganja na jednom od panela u UN-u kazao kako je BiH “najopasniji izvor terorizma u Evropi”. Ponovio je njegove riječi. Podsjetimo, FUP je zatražio saslušanje Vujića zbog iznesenih tvrdnji za koje kažu da su neistine jer policijske agencije nemaju takve podatke.

“Ambasador Bojan Vujić je samo rekao činjenično stanje. Hajka u Federaciji protiv ambasadora pokazuje njihovu nespremnost da se suoče s ovom velikom prijetnjom za BiH i region. Nepotrebna je i samo nas udaljava od rješenja i time dovodi u opasnost sve građane u BiH. Ne možemo zatvarati oči pred očiglednim prijetnjama i BiH konačno mora početi rješavati ovo pitanje”, napisao je Dodik na mreži “X”.

Izlaganje ambasadora BiH pri UN-u Bojana Vujića na 55. redovnoj sjednici Vijeća za ljudska prava u okviru dijaloga o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u suzbijanju terorizma, izazvalo je burne reakcije. Zatražena je njegova ostavka, a iz Ministarstva vanjskih poslova BiH rečeno je kako je Vujić zloupotrijebio svoju poziciju.

FUP je jučer od Tužilaštva BiH zatražio i njegovo saslušanje. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!