Dodik: Zalažem se za bojkot izbora

Vijesti 20. maj 202415:47 4 komentara
Milorad Dodik (N1)

Ja kao predsjednik Republike Srpske i SNSD-a zalažem se da ne izađem na izbore i na taj način izvršimo bojkot samovoljnog ponašanja Christiana Schmidta, kazao je entitetski predsjednik Milorad Dodik nakon sastanka lidera pojedinih političkih partija sa sjedištem u RS-u.

Dodik je kazao kako se njegova stranka SNSD odazvala pozivu za ovaj sastanak jer je “zainteresovana za sudbinu RS-a”.

“Naše jedinstvo je od ključnog značaja”, kazao je te nastavio:

“Dođu trenuci kada se morate okupiti oko nacionalnih pitanja ostavljajući svoje razlike. Upravo takav trenutak vezan je za izbore u RS-u. Putem modernizacije i niza drugih budalaština želi se nametnuti izborni zakon i po ovome se Republika Srpska dovodi u jedan neravnomjeran položaj. Ja kao predsjednik Republike Srpske i SNSD-a zalažem se da ne izađem na izbore i na taj način izvršimo bojkot samovoljnog ponašanja Christiana Schmidta. On je došao tu kao predstavnik nekoliko zapadnih vlada. Ni Srbija ni Hrvatska, a niti ‘zajednički nivo’ za njega nisu pitani. Neki su spremni da tako neizabranog stranca prihvate kao vrhunskog autoriteta. Zato smo htjeli da razgovaramo sa predstavnicima opozicije, a znali smo da neće doći jer su to najavljivali u medijima. Lideri tih političkih partija žele da se dodvore tim centrima moći. To je jedan kukavički čin. Postavlja se pitanje kako će imati snage voditi narod i suprotstavit se velikim autoritetima”, kazao je Dodik.

Lider SNSD-a je na kraju kazao kako je “jedna manji broj Srba” glasao za Miličevića, Borenovića, Trivić i Vukanovića, ali da su ih ipak pozvali na sastanak.

“Htjeli smo i njih uključiti u to što je najbolje za Republiku Srpsku. Ali oni ne žele dijalog. Oni su opozicija RS-u”, ocijenio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare