Dodikov ljetopisac: Ako nemate političku podršku – od nauke ništa!

Vijesti 13. feb 202419:35 0 komentara

Zbog procjene o sigurnosnim rizicima u Sarajevo danas nije stigao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Onoga s kim je do juče bio u istom predmetu, drugo-optuženog Miloša Lukića podržao je putem društvenih mreža. Uz Dodika i danas ruski ambasador.

Raspoložen je slušao svog ljetopisca. Rame uz rame sa ruskim ambasadorom, s pažnjom je predsjednik Milorad Dodik pratio sve o najnovijim geopolitičkim tendencijama, ali u izdanju SNSD-ovog časopisa. Prokomentarisao je i, kako kaže, kočićevsko Sudanije Srbima u Sarajevu. Pred Sudom danas nije podržao kolegu, ali jeste na Twitteru. Sve zbog procjene o ugroženoj bezbjednosti.

“Žao mi je što nisam otišao tamo. Obratio sam se na svom Twitter nalogu i rekao sve u vezi Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese Republike Srpske. Nisam otišao, jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima sa Lukićem”, poručuje entitetski predsjednik.

Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine su institucije zlih namjera prema Republici Srpskoj, nastavio je Dodik da argumentuje, na promociji Argumenata, SNSD-ovog časopisa koji je promovisan u ni manje ni više nego Akademiji nauka i umjetnosti RS, uz prisustvo univerzitetskih profesora i stranačkih funkcionera.

I jednog ambasadora, Igora Kalabuhova:

“Život se sastoji od fakata, a da branimo naše fakte, moramo da imamo dobre zdrave argumente. Na stranicama možemo da pročitamo u originalu misli naših teoretičara, politologa…”

Politikolog i ljetopisac Milorada Dodika, Milan Ljepojević autor je SNSD-ovog časopisa za društveno-politička pitanja. Iako stranačko štivo u višepartijskom sistemu, promovisano je u Akadamiji nauka…

“Suština svega, Argumenata ne bi bilo da nema SNSD-a na čelu sa Miloradom Dodikom. Možete se baviti naukom koliko hoćete, možete imati znanja koliko hoćete, ali ako nemate podršku političku iza sebe, od nauke nema ništa”, smatra Ljepojević.

Za većinu prisutnih zloupotreba ili privatizacija institucija, nisu ni misaona sintagma.

Da li je baš uobičajno da se stranački časopis promoviše u Akademiji nauka i umjetnosti?

Jedan od prisutnih bio bi najsrećniji kada bi ga upravo Akademija izdavala. NO, u nedostatku inicijative…

“Desilo se, pošto takav časopis nije postojao, Akademija nauka nije imala sluha, ne bih nikoga da uvrijedim, ali očigledno se nije na vrijeme prepoznala potreba. I tada je jedna partijska struktura taj časopis pokrenula. Lično mislim da je važno da časopis postoji, ali da bi Akadaemija nauka trebala da ima svoje mjesto u uređivanju tog časopisa, apsolutno”, kaže spoljnopolitički analitičar Siniša Ljepojević.

Milan Ljepojević, autor Argumenta, inače je i priredio i šest knjiga hrestomatije govora Milorada Dodika, posljednja pod nazivom Zavjet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!