Dok se aerodrom u Tuzli širi, Wizz smanjuje broj letova i zatvara bazu

Vijesti 21. jul 202320:44 1 komentar
N1

Deset godina od poslovanja niskobudžetne aviokompanije WizzAir na Međunarodnom aerodromu Tuzla, umjesto slavlja, obilježila je vijest da kompanija zatvara svoju bazu. Prije toga, povukao se Ryanair. Aerodrom u ekspanziji dobio je hladan tuš te slijedi borba za privlačenje novih avioprevoznika.

WizzAir je od 16 destinacija, odlučio ostaviti samo četiri. Hoće li neki novi operater ući na aerodrom, za sada nije poznato.

Prije osam godina mađarska kompanija otvorila je bazu, 2017. stigao je drugi bazni avion, a najave su bile i za treći. Ali umjesto aviona, stiglo je iznenađenje da se zatvara baza.

Putnika ne nedostaje, avioni su krcati i od početka godine zabilježeno je oko 410.000 putnika što je odavno premašilo planove.

Pitanje je hoće li neka nova kompanija iskoristiti tržište na aerodromu koji će uskoro imati novi atrij, treći gate, uređen parking, a obezbjeđena su i sredstva za centralnu liniju na kojoj je insistirala mađarska kompanija. Ipak, odlučila je svoje avione podići u nekom drugom pravcu.

Više u prilogu Nataše Tadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare