Dok se ukazuje na lošu sigurnosnu situaciju u Sarajevu, policija postavlja nove radare

Vijesti 17. feb 202419:55 0 komentara
FENA/Općina Ilidža, ilustracija

Mnogo se posljednjih dana govorilo i o narušenoj sigurnosnoj situaciji i u Kantonu Sarajevo. Godinama se upozorava na opasnu vožnju sarajevskim ulicama. Je li rješenje u strožoj kaznenoj politici?

Policija će i sa postojećom zakonskom regulativom morati bolje. Najavljuju se nove mjere, povećan broj radara u Sarajevu.

“Idemo u izradu elaborata kojom će se instalirati pokriti potpuno ova saobraćajnica i nakon toga ćemo ići u kreiranje tenderske dokumentacije i raspisivanje tendera. To svakako oduzima vrijeme ne mogu ja tačno reći kada će to tačno biti ali da ćemo sve dati od sebe da to bude što prije”, rekao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Što prije bi odluku o Pravilniku o lišenju slobode zbog neplaćanja novčane kazne trebalo donijeti Federalno ministarstvo pravde, da postoji ovaj pravilnik višestruki povratnik u saobraćajne prekršaje sa 15.000 neplaćenih kazni ne bi bio na ulici, već u zatvoru i to pet mjeseci.

“Jedna od tih mjera je povećan nadzor i kontrola povratnika u vršenju prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja, kontrola tzv. uličnih trkača, pojačana kontrola vozača koji upravljaju motornim vozilima pod dejstvom alkohola, također segment kontrole vozača koji nemaju položen ispit za upravljanje vozilom. U suštini radi se o težim prekršajima koji značaju utječu na sigurnost saobraćaja”, istakao je Elvedin Mahmutović, zamjenik komandira Jedinice za saobraćaj Uprave policije Kantona Sarajevo.

Više u prilogu Sanele Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!