Drašković za N1: Teško tom “srpskom svetu” za kojeg se Vulin zalaže

Vijesti 08. sep 202120:54 > 21:44 4 komentara

"Ono što znam jeste da su provladini mediji u Srbiji već u 11 sati 4. septembra objavili da tog ustoličenja neće biti. Tokom noći stigao je neki veliki pritisak sa nekog moćnog mjesta, a po meni to nije Beograd. I sam Beograd je vjerovatno bio meta tog pritiska. Predsjednik Vlade CG donosi odluku da se silom ide na Cetinje onoga trenutka kada dobija podršku pro-ruskog bloka", kazao je u večerašnjem Pressingu političar i pisac Vuk Drašković.

“Crna Gora neće postati ruski satelit”

Drašković je kazao da uprkos velikim naporima Crna Gora neće postati satelit Moskve.

Neće Crna Gora postati ruski satelit uprkos ogromnim naporima Moskve da se to dogodi. Procijenili su da je Zapad, NATO, EU u konfuziji i jednom stanju paralize i da ih treba poniziti atakom i hibridnim ratom protiv jedne male članice NATO-a na Balkanu. Pogledajte šta se događa poslije svega ovoga, stižu pohvale iz zvanične Moskve, a ne iz Beograda“.

Vučićeva uloga?

On je sam o tome govorio, da je samo pratio zbivanja. Ja stvarno ne znam u kom pravcu je uticao. Crna Gora će opstati, samom činjenicom da je pod NATO kišobranom. Da nije, onda bismo mogli da pričamo o drugim scenarijima sa mnogo više straha“, kazao je Drašković.

Da li će se prenijeti na BiH?

“Ludaka ima mnogo koji to žele ali mislim da se to neće dozvoliti, kao ni NATO”.

Kako NATO?

“Intervencijom u interesu zaštite mirovnog Dejtonskog sporazuma i zaštite mira na Balkanu”.

“Talibanizacija pravoslavlja”

Drašković je ranije kazao da ga situacija iz Crne Gore podsjeća na “talibanizaciju pravoslavlja”, a večeras je pojasnio na šta je mislio.

Da se vratimo na trenutak na onaj snimak kada se iz helikoptera vojnog na livadu iz manastira bukvalno bivaju iznijeti patrijarh i dvojica svećenika. Zamislite da je taj snimak emitovan u svijetu, da je samo otišla slika ljudi bradatih, opkoljenih ljudima sa dugim cijevima. Prvi zaključak bi bio “ovo sigurno neke talibane vode u zatvor”. Ovo je velika podvala i ljaga koja je bačena na ljude u helikopteru. Cetinjani su duhovit svijet i njihov sarkazam je opasan. Ovih dana govore da su imali nedostojne i dostojne mitropolite na Cetinju, ali da je ovo prvi koji im je “dostavljen”“.

“Ima dosta onih kojima se čini da ono što nisu mogli topovi, danas mogu popovi”.

Mene najviše brine jeste pretvaranje SPC-a u organizaciju koja se odriče Hrista, jer ne smije crkva da pribjegava nasilju, širi mržnju i dijeli ljude. Onoga trenutka kada kaža da je nacija vrhovni autoritet, onog trenutka je odmetnuta od Hrista“.

Izjave i navodi o “srpskom svetu”?

“O tome “srpskom svetu” se mnogo priča i ja sam ogorčen zbog toga. Iza toga stoji namjera i cilj vraćanja u devedesete. Nekada bila “velika Srbija” sada “srpski svet”. Koji srpski svet? Ja vidite ovako razmišljam da nam nema izlaza dok lideri političkih Srba u BiH ne rašire obje ruke prema Bošnjacima i kažu da moramo živjeti zajedno”, ističe Drašković.

“Ja da sam predsjednik Srbije ne bi nijedan ministar mogao govoriti nešto što nije državna politika. Teško tom “srpskom svetu” za kojeg se Vulin zalaže”, dodaje.

Pročitajte još

“To su opasne priče, ratovi devedesetih su krenuli od priče. Priča je prethodila nesreći”.

“Ne komentarišem posljedicu, tražim uzrok”

“Ja neću da komentarišem posljedicu, ja tražim uzrok. Za ovo užasno stanje u regionu upravo optužujem ljude iz EU, Zapada i NATO. Danas živimo u tridesetim. Ovo su tridesete godine 20. vijeka. Živimo u jednom trenutku koji podsjeća na te godine “Apizmenta”.

Britanski i francuski ministri su Hitlera veličali kao najvećeg Nijemca, a on je njih obmanjivao i bio zainteresovan samo za ujedinjene “njemačkog sveta”. Govorio je o mirnom ujedinjenu bez prolivene kapi krvi. Autor opasne krilatice o “germanskom svijetu” koja se sada pretvara u “srpski”, “mađarski” i ne znam koji još je Adolf Hitler i znamo dokle je ta strategija dodvoravanja dovela. Zapad je spor i mislim da će tek reagovati kada je pritjeran uz zid. Mislim da mnoge diplomate ne znaju ništa, niti poznaju Balkan niti šta se ovdje dešava“, istakao je Drašković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare