Dunović: Svi u vlasti su za razvlašćivanje CIK-a

Vijesti 19. apr 202418:47 0 komentara

Milan Dunović, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, govorio je o jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma, i pojasnio zašto je tu sjednicu nazvao performansom.

“Cijela sjednica je bila zamišljena da se napravi performans, jer je paralelno počinjala sjenica Narodne skupštine Republike Srpske, bio je najavljen miting u Banjaluci, i namjera onih koji su tražili hitnu sjednicu, a to su zastupnici iz SNSD-a i Srpske liste, je bila da se na neki način nabilda atmosfera do tog mitinga. Oni nisu znali čak ni šta je tema”, kazao je.

Kaže da bi jednom sedmično trebali imati sjednicu o poličkoj situaciji u BiH.

“Ali ne na taj način. Zastupnici su dobili materijal u momentu kad je sjednica počela”, kazao je.

Navodi da je među zaključcima bilo da Parlament ne treba poštovati odluke koje donosi visoki predstavnik Christian Schmidt, dodajući da se protiv Milorada Dodika vodi postupak na sudu zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika jer je to krivično djelo.

“I sada treba svi u Zastupničkom domu da glasamo za tako nešto. Jasno je bilo da takve protuustavne stvari se ne mogu usvojiti”, istakao je.

Dunović smatra da su svi u vlasti za razvlašćivanje CIK-a.

“Ako uzmemo izjave predstavnika vladajuće petorke, predsjednika tih stranaka u posljednih godinu dana, ne sjećam se da je iko od njih propustio priliku da kaže da ovaj CIK ne valja i da misle da je ovaj CIK politički imenovan. Neki tvrde da je protuzakonit pa kada se žale, sud im kaže da nisu u pravu. Ne propuštaju priliku da kažu da ovaj CIK treba smijeniti”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!