Dvostruki standardi ili licemjerje gradonačelnika Banjaluke?

Draško Stanivuković (N1)

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na najavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da zabrani nastup beogradskog “trep” dvojca Desingerica i Pljugica u gradu na Vrbasu. Povod za takvu njegovu reakciju, bio je jedan od snimaka sa nastupa na kojem Desingerica jednu od obožavateljki udara patikom u glavu.

“Pljugice, desingerice, voćkice, breskvice, kako sebe nazivaju ovi umjetnici, više neće moći nastupati u Banjaluci. Moramo da sačuvamo vrijednosti i poruke koje se šalju kroz ovakav vid događaja. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku“, poručio je Stanivuković ističući kako bi bolio da svi mladi odluče da ne idu na takve događaje i prije bilo kakvih zabrana.

Ko su Desingerica i Pljugica, trep dvojac koji je „zaratio“ sa Stanivukovićem

Stanivuković je sve to poručio uz ocjenu da će u bašti nići ono što se posadi.

“U glavama mladih ljudi upravo će da budu one misli koje šaljete ovako javno kroz događaje, koncerte, predstave i sve vidove javnih manifestacija“, zaključio je Stanivuković.

Njegova odluka na koju je pozvao i ostale gradove u Bosni i Hercegovini i regionu različito se tumači. Na društvenim mrežama jedni je odobravaju, drugi osporavaju i sve nazivaju cenzurom, posebno dio njegove izjave u kojem navodi da je izdao naredbu svim gradskim preduzećima i nadležnim odjeljenjima, da prilikom dobijanja zahtjeva za davanje u zakup javne površine, “analiziraju događaj i upoznaju se sa sadržajem istog”.

Ta riješenost gradonačelnika trajala je do prvog narednog javnog događaja u organizaciji grada.

Naime Grad Banjaluka i ove godine organizuje “Veliki početak”, manifestaciju kojom se osnovci ispraćaju u školu. Sve treba biti održano u ponedjeljak, 28. avgusta u 18 časova ispred nove sportske dvorane kod teniskih terena na kojima je bio igran ATP turnir “Srpska open”.

I sve bi prošlo neopaženo da se kao specijalni gost u gradonačelnikovim objavama na društvenim mrežama ne najavljuje Sergej Pajić, mladi Banjalučanin i “Pinkova zvjezdica”. Neki od njegovih najpoznatijih pjesama su: “Kad podivljam”, “Bani Honey Bunny”, “Mia Bella”…

N1

U tim svojim hitovima, mlada zvijezda pjeva o kriminalu, korišćenju nedozvoljenih supstanci, brzoj vožnji i ponižavanju žena.

“Sergej, stvarno ne kapiram, jebote, ono, blejimo, do jaja nam je”, riječu su kojima počinje pjesma “Kad podivljam”, a koja se nastavlja sa stihovima u kojima se govori o “belom radu”, pijanstvu i djevojci lakog morala.

“Peto veče, ona pijana sa nama

Vreba kô k***a, ali kaže da je dama

Oh, kako uvija se, mala nema srama

Nema blama, mala ima dara (Ah)”, pjeva mladi Pajić.

U pjesmi “Bani Honey Bunny” Pajić pjeva o mladoj “Mia Bella” koja ga “zelenim očima provocira, na nemoral i blud asocira, pored drugih samo njega locira”.

S druge strane u pjesmi “Kabul” Pajić je “vuk koji na kuje ne zavija”, a zbog djevojke koju pjeva toliko žuri da “seče punu”.

Da li je riječ o licemjerju ili dvostrukim standardima gradonačelnika pitaju se mnogi na društvenim mrežama.

Do zaključenja teksta Draško Stanivuković se o najavljenom nastupu Sergeja Pajića, još jednog umjetnika sa opskurnim tekstovima, čiji nastup organizuje upravo Kabinet gradonačelnika – nije oglašavao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad