Džeba za N1: HDZ nije dao glas Marjanoviću

Vijesti 27. jan 202318:28 0 komentara
N1

Damir Džeba, delegat u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (HDZ BiH), komentarisao je današnji izbor delegata iz reda hrvatskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, prema kojem je HDZ dobio tri delegata, HDZ 1990 jednog, a lista Damira Marjanovića jednog delegata.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH nije dobio četiri delegata zbog aktuelnog Izbornog zakona.

“Dogodilo nam se što je bio slučaj i prošli put u federalnom Domu naroda kada su u pitanju izaslanici iz hrvatskog naroda. Mi još uvijek imamo unutar Kluba hrvatskog naroda izaslanike koji nisu izraz volje hrvatskog naroda na nedavno održanim izborima”, kazao je.

Komentarišući izbor Ilije Cvitanovića iz HDZ 1990 u državni Dom naroda, Džeba je kazao da to znači da će Hrvatski narodni sabor imati četiri delegata.

“Ono o čemu mi pričamo je o glasovima koji nisu odraz legitimne političke volje unutar Kluba Hrvata, to vam je današnji rezultat glasovanja za DF-ovog Zlatka Miletića i opet jedan povodo da problematiziramo nešto što će biti predmet budućih izmjena Izbornog zakona kako bi proveli odluku Ustavnog suda u predmetu izbora izaslanika u federalni Dom naroda, a posebice one koja se tiče legitimne izborne volje”, kazao je.

Na ispravku da Miletić nije član DF-a, nego dio Osmorke koja je u koalicijom sa HDZ-om, i upit ko je njega izabrao, jer postoje tvrdnje da je treći glas došao iz HDZ-a, Džeba je odgovorio:

“Nije to moguće. Damir Marjanović je predložio listu Zlatko Miletić i to je jedan glas, a ko su ostala dva glasa možemo špekulirati od koga su došli. Mi smo imali za Vincetića dva glasa i za Dubravka Brdara dva glasa. To vam je rezultat današnjeg glasovanja.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!