Mladi trebaju raditi na sebi i prestati biti pasivni

Ekonomija 06. maj 201510:32 > 10:37
N1

CEO konferencija 2015. okuplja mlade i najuspješnije pojedince iz BiH i regije, koji dijele svoja životna i poslovna iskustva, uspone i padove, ideje i znanje u različitim disciplinama: razvoj karijere, poduzetništvo, tehnologije i motivacije.

Ova konferencija nastoji kroz primjer uspješnih karijera, poduzetničkih priča i primjera dobre poduzetničke prakse inspirisati sve učesnike da zauzmu proaktivne uloge i doprinijeti pozitivnim promjenama na ličnom i društvenom planu.

pročitajte još

Šejla Vatreš, projekt menadžerica CEO 2015. istakla je da je konferencija, prije svega, namijenjena mladima.

“Mladi su ugrožena populacija u BiH. Cilj nam je da motivišemo učesnike da zauzmu aktivniji pristup”, rekla je Vatreša i dodala sa konferencija već ima rezultate iza sebe.

“Na osnovu ovog našeg projekta već se zaposlilo više od 60 ljudi”.

Mladim za konkurentnost na tržištu rada nedostaju motivacija i vještine, smatra gošća Novog dana.

“Danas je kod mladih prisutna pasivnost. Mnogo je negativnog stava među njima. Ne vjeruju u uspjeh. Mi želimo razbiti te mitove i pokazati da se može uspjeti vlastitim radom”, navela je.

“Konkretne vještine su vrlo bitne kod zapošljavanja. Fakultetsko obrazovanje ne daju konkretne vještine koje su bitne prilikom zapošljavanja”, tvrdi projekt menadžerica.

CEO konferencija će od 22. do 24. maja 2015. godine kroz četiri aktivnosti: Wanted, Million Dollar Employee, Workshops i StartUp Expo pomoći mladima da usavrše postojeća znanja i steknu nove vještine koje će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada.

Mladi trebaju raditi na sebi, zaključila je gošća Novog dana.