Musk bi mogao postati prvi bilionaš na svijetu

Ekonomija 08. sep 202418:35 0 komentara
Reuters

Elon Musk je na putu da do 2027. postane prvi bilionaš na svijetu, prema novom izvješću o globalnom bogatstvu. 53-godišnji Musk trenutno je najbogatija osoba na svijetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara (226 milijardi eura), prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Međutim, prema nalazima Informa Connect Academyja, njegovo bogatstvo raste prosječnom stopom od 110 posto godišnje. To znači da bi, pod uvjetom da njegovo bogatstvo nastavi rasti istom brzinom, mogao postati bilionaš u sljedeće tri godine, prenosi Sky News.

Microsoft i Apple već probili granicu od bilijun dolara

Muskova tvrtka Tesla ima tržišnu vrijednost od 669.3 milijardi dolara (603 milijarde eura). Tržišna vrijednost Tesle raste 173.3 posto godišnje, što znači da bi tvrtka već sljedeće godine mogla probiti granicu od bilion dolara.

Dvije najvrjednije kompanije već su prije nekoliko godina probile granicu od trilijon dolara. Microsoft vrijedi 3.4 bilijuna dolara (3.1 bilion eura), a Apple 3.3 biliona dolara (3 biliona eura).

Muskovi drugi poslovi uključuju proizvođača svemirskih letjelica SpaceX, neurotehnološku tvrtku Neuralink i tvrtku za izgradnju tunela The Boring Company, prenosi index.hr.

Musk stalno na meti kritičara

Otkako je kupio Twitter za oko 44 milijarde dolara krajem 2022., ubrzo ga rebrendirajući u X, opetovano je bio meta kritika. Morao se ispričavati jer je podržao antisemitsku teoriju zavjere, a nedavno je oglašivačima koji su napustili platformu poručio da “jebu”.

Ove sedmice Musk je objavio na svom X računu da je intervju Tuckera Carlsona s podcasterom Darrylom Cooperom bio “vrlo zanimljiv” i “vrijedan gledanja”. U intervjuu je Cooper iznio kontroverzne tvrdnje o holokaustu, rekavši da nacisti nisu namjeravali ubiti toliko ljudi i umjesto toga sugerirao da nisu imali resurse da se brinu za njih.

Bijela kuća osudila je intervju, opisujući Cooperove komentare kao “odvratne” te “sadističku uvredu svim Amerikancima i sjećanju na više od šest milijuna Židova koje je ubio Adolf Hitler”. Musk je kasnije izbrisao objavu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!