Privrednici uputili hitan poziv na obnovu željezničke infrastrukture u Jablanici

Ekonomija 14. okt 202416:46 0 komentara
Zeljeznice FBIH

Američka trgovačka komora u BiH, svjesna ozbiljnosti situacije koja je rezultirala tragičnim gubicima ljudskih života i velikim štetama za privredu, te je ugrozila svakodnevni život stanovništva, podržava apel Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH) za hitnu obnovu željezničke i drumske infrastrukture u Federaciji Bosne i Hercegovine, naročito na području Općine Jablanica, uslijed tragičnih posljedica vremenskih nepogoda.

Članice AmCham BiH također podržavaju inicijativu za ubrzanje administrativno-pravnih i finansijskih procesa u ovakvim i sličnim kriznim situacijama. Brze reakcije su neophodne kako bi se otklonile prepreke za hitne intervencije. Obnova infrastrukture od ključnog je značaja ne samo za ekonomski oporavak, već i za svakodnevni život građana koji ovise o redovnom funkcionisanju saobraćajnih linija.

Članice AmCham BiH, koje već trpe ozbiljne gubitke zbog oštećenja željezničke infrastrukture, očekuju promptnu reakciju i intenzivnu saradnju federalnih i državnih vlasti na rješavanju ovih pitanja, a prije svega neophodnih javnih nabavki.

Također, AmCham BiH naglašava važnost izrade održivih i trajnih modela za hitne intervencije u sličnim situacijama, koji bi omogućili efikasnu reakciju svih nadležnih a time i zaštitu stanovništva i privrede u budućnosti, istakli su na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!