Elmedin Konaković, Dragan Mioković i Nino Hrsutemović u Danu uživo

Vijesti 20. sep 202413:24 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju Dana uživo ćemo biti na sarajevskoj sigurnosnoj konferenciji, a provjeravamo i hoće li se i kada ukinuti porez na kupovinu prve nekretnine u Bosni i Hercegovini? Bit ćemo uživo i u Rovinju na Weekend Media Festivalu - N1 obilježava deset godina postojanja posebnim panelom.

U Sarajevu počinje sigurnosna konferencija, jedan od najvažnijih diplomatskih događaja u BiH. Traje do 22. septembra i okupit će stručnjake za sigurnost iz cijelog svijeta koji će govoriti i razmjenjivati iskoustva o ključnim pitanjima izazvanim globalnim prijetnjama i geopolitičkim promjenama. U Danu uživo pratimo konferenciju i razgovaramo sa eminentnim gostima.

Da li je odlazak Borjane Krišto u Brisel sa neusaglašenim Planom rasta dodatno zakomplikovao odnose u koalciji na državnom nivou? Da li je ovim ugrozila mehanizam koordinacije, kako tvrde partneri iz Republike Srpske? Kako će biti završena saga oko izbora direktora SIPA-e? Šta se može očekivati na sastanku koalcijonih partnera iduće sedmice koji je najavio Dragan Čović? O porukama koje su poslali lideri Trojke sa danšanjeg obraćanja medijima razgovaramo sa Elemdinom Konakvoićem, ministrom vanjskih poslova BiH i liderom Naroda i pravde.

I dok izborna kampanja uveliko traje i dok se političari grčevito bore za svaki glas, čini se da je sve stalo kada su u pitanju građani i sve ono što ih se tiče. Važne sjednice parlamenata, rasprave o zakonima najavljuju za oktobar. Tako je za oktobar, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazao dvije sjednice ovog doma. O radu federalnog Parlamenta, deficitu u budžetu Vlade FBiH i nekim drugim temama razgovaramo sa Draganom Miokovićem.

Bosanskohercegovački pjevač sa adresom u Njemačkoj Nino Hrustemović, objavio je pjesmu pod nazivom “Nije ti vjeran”. Inače, jedan je od omiljenih pjevača dijaspori koja živi u Njemačkoj, a osim za naše ljude, često svira i nastupa na engleskom i njemačkom jeziku. Nino trenutno boravi u BiH, pa smo iskoristili priliku da ga ugostimo u Danu uživo.

S vama u Danu uživo od 16:15 – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!