Emotivno svjedočanstvo doktora Mosleha nakon evakuacije iz Gaze: Kada padne noć tada ti počinje noćna mora, i sada se budim u strahu

Vijesti 17. nov 202318:33 0 komentara
N1

Doktor Jamal Mosleh je jedan od građana koji su iz Gaze evakuisani u Kairo, odakle će nastaviti put ka Bosni i Hercegovini. Za N1 je ispričao sve ono o čemu je svjedočio u više od 30 dana sukoba koji traju u Pojasu Gaze. Iako je sada daleko od užasa, strahuje za svoje najmilije koji su ostali tamo.

“Bili smo ugroženi i suočavali se sa smrću 40 dana dok smo čekali evakuaciju. Živjeti u Gazi znači da kada dođe noć počinje ti noćna mora kako preživjeti. Svako jutro kada se probudimo, budili smo se s osjećajem zahvalnosti jer smo dočekali živi još jedan dan. U Gazi nema sigurnog mjesta”, kazao je.

Njegova rodna kuća je granatirana.

Sinoć sam pokušao da spavam u udobnoj sobi u hotelu, ali svaki put kada bih zaspao, vidio sam da sam još uvijek u Gazi, i osjetio užas i strah koji ljudi u Gazi doživljavaju”, rekao je Mosleh.

U izjavi za N1 navodi kako su mu sada emocije pomiješane te da osjeća i sreću i tugu:

“Sretan sam jer idem svojoj porodici u Bosnu, a tužan je sam ostavio svoju familiju, braću i sestre i ne znam hoću li ih moći vidjeti ponovo….”

Pogledajte video gdje je ispričao čemu je sve svjedočio u dosadašnjim dešavanjima u Pojasu Gaze.

Dodao je kako očekuje da već sutra krene dio njih ka Bosni i Hercegovini.

Preostali građani trebali bi biti spašeni u narednim danima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!