Eric Nelson: Još imena će biti na američkoj listi sankcionisanih

Vijesti 09. dec 202111:10 1 komentar
N1

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Eric Nelson izjavio je danas da se još imena može očekivati na američkoj listi sankcionisanih zbog korupcije.

“Možete očekivati da će još imena biti na američkoj listi sankcionisanih zbog organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Eric Nelson, ambasador SAD-a u BiH.

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije a u Sarajevu je organizovana i konferencija pod nazivom “Reformski izazovi u borbi protiv korupcije u BiH”.

Podsjetimo, ranije u intervjuu za N1 Nelson je govorio o najavama sankcija iz Amerike za BiH te rekao kako korupcija predstavlja problem za njihovu nacionalnu sigurnost te podriva demokratiju.

Ja volim razgovarati o problemu korupcije i izraziti ono što je predsjednik Joe Biden rekao u junu. Za SAD postaje jasno – korupcija predstavlja problem za našu nacionalnu sigurnost, podriva demokratiju, protiv naših je poslovnih interesa, podriva ljudska prava, slabi prosperitet i sigurnost, prijetnja je u našoj zemlji, prijetnja je u svakoj zemlji. I postojanje korupcije van SAD-a je prijetnja za SAD. Mi smo spremni da se suočimo sa korupcijom. Jedno od sredstava koje imamo su sankcije. Građani moraju sankcionisati lidere, a to rade na izborima“, izjavio je za N1 Nelson.

Kazao je tada da SAD proširuje sankcije u BiH i da se to odnosi na vize. Dakle, SAD neće izdavati vize, poslovne ili turističke bilo kojim korumpiranim ljudima koji žele putovati ili investirati u SAD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare