Evo kome su članovi Predsjedništva BiH dijelili novac iz tekuće rezerve

Vijesti 02. jan 202421:41 1 komentar
F.Z./N1

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodijelili su još 35.275 KM tekuće rezerve kroz novi set odluka koji je objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Radi se o 20 odluka o interventnom korištenju tekuće budžetske rezerve, a većinu je donijela članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Interesantno je da je Cvijanović dodijelila po 500 KM i 300 KM za liječenje djece, dok je 10.000 KM dala Udruženju građana “Infinitum” iz Banje Luke kao podršku za realizaciju projekta “Kulturna tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje mladih”.

Ona je za liječenje sedmero djece dala po 500 KM njihovim majkama, a za liječenje troje je dala po 300 KM.

Njene odluke obuhvataju i 1.500 KM jednokratne pomoći za sanaciju krova porodične kuće jednom građaninu i 500 KM jednokratne pomoći za osnovne životne potrebe drugom građaninu.

Veće iznose je dodijelila udruženjima. Sa 4.000 KM je pomogla Karate klub “Sensei” iz Zvornika za organizaciju karate takmičenja “9. Zvornik Open 2023” i za redovne aktivnosti i nabavku sportske opreme, zatim 2.000 KM je dodijelila Udruženju za razvoj unapređenja i podršku zajednice iz Teslića za uređenje Centra za mlade i redovne programske aktivnosti, a 5.000 KM Udruženju građana Omladinski centar Petar Kočić iz Gradiške za projekat “Mladi mogu”.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je odlučio pomoći najugroženije penzionere, njih 30, sa po 100 KM.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ovaj je put odlučio dodijeliti 2.500 KM Savezu distrofičara FBiH za liječenje i medicinsku rehabilitaciju članova te nabavku pomagala i rezervnih dijelova za elektromotorna invalidska kolica, 500 KM ide Sportskom savezu gluhih i nagluhih u BiH za organizaciju Međunarodnog sportskog takmičenja gluhih i nagluhih u odbojci i stonom tenisu, a 1.875 Sportsko-ekološko-kulturno-turističkom udruženju “S.A. Zmajevi” Mostar za izgradnju sportske streljane.

Članovi Predsjedništva BiH iz budžeta imaju na raspolaganju po 120.000 KM godišnje tekuće rezerve, piše Faktor.ba

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare