Feraget: Racionalan potez odbrane, ne izlaziš u ring da budeš nokautiran

Vijesti 16. dec 202110:15 > 10:26 0 komentara
Ifet Feraget
Ifet Feraget (N1)

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, kazao je nakon izlaska sa današnjeg ročišta u Sarajevu kako je očekivana odluka odbrane da odustane od njegovog unakrsnog ispitivanja. Njegov advokat Ifet Feraget je slikovito objasnio kako se "ne treba tući ako ste sigurni da ćete biti nokautirani".

Memić je ocijenio kako je svašta za očekivati od odbrane Zijada Mutapa i njegove kćerke Alise Ramić.

“Pokušali su diskreditovati sud, dokazi su neoborivi. Nema pitanja na koja ne mogu dati odgovor. Neka se oni igraju, ali ovaj postupak nije za igru”, naveo je on.

Te dodao kako po gradu “sluša priče šta advokati odbrane pokušavaju i ko ih plaća”.

Iako je Muriz Memić bio vrlo smiren nakon izlaska iz sudnice, otkrio je da nije takav, nego se ponaša po savjetu svoga advokata.

Muriz Memić
Muriz Memić (N1)

“Advokat mi je rekao da moram biti smiren, a ja inače nisam takav”, kazao je.

Na pitanje novinara da li se uskoro može očekivati da Tužilaštvo BiH pokrene istragu u vezi sa ubistvom Dženana, Muriz Memić je odgovorio kako se “radi na tome”.

“Prikupljaju se dokazi i idemo u dobrom smjeru”, zaključio je svoje obraćanje.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget naveo je kako se treba čuvati unakrsnog ispitivanja kada na drugoj strani se nalazi svjedok koji je stabilan i može ugroziti vašeg klijenta.

“Onda je najracionalnija odluka advokata da nemaju pitanje za ovakvog svjedoka”, kazao je on i dodao kako je više puta Murizu Memiću najavio ovakava scenario. “Mi smo uvijek ispred”, zaključio je Feraget.

Ponovio je riječi svoga klijenta kako je odbrana pokušala da uništi integritet pravosudnih insitucija “radeći opstrukciju postupka na način saopštavajući kako je Muriz Memić slagao da mu je sin ubijen”. U vezi toga će obavijestiti Tužilaštvo, najavio je advokat.

Na kraju je za N1 pojasnio zašto je odbrana odustala od unakrsnog ispitivanja.

“Ako niste sigurni da ćete me pobijediti nemojte se ni tući sa mnom. Ako izađete u ring i znate da ćete biti nokautirani – bolje je da ne izlazite”, slikovit je bio Ifet Feraget.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!