FORBES Magazin: Kako Dodikova djeca izbjegavaju sankcije i intervju sa Scottom Griffenom

Vijesti 28. maj 202410:24 0 komentara

Da bi izbjegli američke sankcije, Dodikova djeca vlasništvo firmi prebacili na druge osobe ili registrirali nova preduzeća. Podsjećamo, krajem prošle godine Vlada SAD-a uvela je sankcije Dodiku i nekoliko drugih zvaničnika iz RS-a, zbog korupcije i podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, njegovoj djeci, čije firme su također obuhvaćene sankcijama, zbog čega su im svi računi blokirani.

Aida Redžepagić u BiH dovodi velika imena iz svijeta fotografije: Na SPF-u ove godine i dobitnici World Press Photo i finalisti Pulitzera.

Završen je Svjetski Press Kongres koji je okupio vodeće novinare, urednike i izdavače iz cijelog svijeta. Razgovarali smo sa zamjenikom direktora Međunarodnog instituta za Štampu i koordinatorom programa, Scottom Griffenom.

Pivo je treće najpopularnije piće na svijetu, poslije vode i čaja. Ali, klimatske promjene i potreba štednje ključnih resursa umiješali su se i u proizvodnju ovog popularnog pića. U Njemačkoj nude rješenje za štednju vode- u pivo stavljaju prečišćenu otpadnu vodu.

Forbes Magazin s Ikom Ferrer Gotić gledajte večeras u 20:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!