(FOTO/VIDEO) N1 u Donjoj Jablanici: Još se raščišćava teren, građani očekuju sastanak sa nadležnima

Vijesti 28. okt 202413:06 0 komentara
N1

U Donjoj Jablanici mašine su i dalje na terenu i raščišćava se teren. Mještani su zatražili sastanak sa nadležnima u srijedu i pred njih su postavili određene zahtjeve.

Podsjećamo, mještani su čak najavili i blokadu M-17 ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Mještani Donje Jablanice uputili hitne zahtjeve načelniku i općinskim službama: Ukoliko ne dobiju odgovore najavljuju blokadu M-17

Kako javlja reporter N1 Azur Delić, sve se u Jablancii sada gleda kroz prizmu predstojećih izbora koji će biti održani u nedjelju.

N1

Himzo Begović, mještanin za N1 je ispričao šta se sada odvija u Donjoj Jablanici.

“Sada rade dva utovarivača i dva kamiona sada odvoze kamion nije mi jasno u kojem pravcu. Ima od vojske radi uz taj potok gdje se te vode najviše slijevaju. To je sve zatrpano i to sada otkopavaju i da ako bude padavina da se te vode puste pravim tokom kojim su prije tekle”, rekao je on za N1.

N1

Mnogi su za N1 ispričali da do njih nije došla nadležna općinska komisija za popis štete.

“Što se tiče Komisija koje vrše popis, danas sam vidio za popis poljoprivrede i toga. Jučer je naišla Komisija koja je vršila popis stanova u koga je odnijelo, poravno gdje više ne postoji objekat”, naveo je Begović.

N1

Više u javljanju Azura Delića.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!